Wetenschap

Faculteit en studenten publiceren studie die aantoont dat zwarte zaadolie plus omega-3 vetzuren door obesitas veroorzaakte ontstekingen en insulineresistentie kunnen tegengaan

Personen met overgewicht en obesitas vormen een groeiend wereldwijd probleem voor de volksgezondheid en vormen een aanzienlijke last voor de gezondheidszorg.

Een recent onderzoek uitgevoerd aan het New York Medical College (NYMC) deze zomer en gepubliceerd in Antioxidanten toonde aan dat het combineren van omega-3-vetzuren met een gestandaardiseerde olie uit zwarte komijn (Nigella sativa) de ontsteking veroorzaakt door een hoog vetgehalte aanzienlijk kan verminderen (westerse) eetpatroon. De studie, “Cold-Pressed Nigella Sativa Oil Standardized to 3% Thymoquinone Potentiates Omega-3 Protection Against Obesity-Induced Oxidative Stress, Inflammation, and Markers of Insuline Resistance Accompaned with Conversion of White to Beige Fat” werd geleid door Nader Abraham, Ph. .D., Dr.HC, FAHA, hoogleraar geneeskunde en farmacologie, en betrokken verschillende studenten van de School of Medicine (SOM) van de klas van 2023 – Leah Gancz, Lior Levy, Ariel Sasson, Joseph Trainer en Abraham Resnick. Lees verder in the New York Medical College.

Het effect van Black Seed en het verhitten ervan op tumoren

Het traditionele bereidingsproces van Nigella sativa (NS) olie begint met het roosteren van de zaden, een zogenaamd onnodige stap die nooit werd overgeslagen. Het doel van deze studie was om de rol en grenzen van thermische verwerking van NS-zaden bij de bereiding van therapeutische extracten te onderzoeken en het onderliggende mechanisme op te helderen.

NS-extracten verkregen door verschillende thermische zaadverwerkingsmethoden werden in vitro onderzocht op hun antiproliferatieve activiteit in muizen-coloncarcinoomcellen (MC38) en op hun thymoquinongehalte. Het effect van de verschillende methoden van thermische verwerking op het vermogen van de verkregen NS-olie om de nucleaire factor kappa B (NF-KB) route te remmen, werd vervolgens onderzocht in Hodgkin-lymfoom (L428)-cellen. De verschillende thermische verwerkingsprotocollen leverden drie verschillende patronen op: verwarming van de NS-zaden tot 50°C, 100°C of 150°C produceerde olie met een sterk vermogen om tumorcelgroei te remmen; geen verwarming of verwarming tot 25°C had een mild antiproliferatief effect; en verhitten tot 200°C of 250°C had geen effect. Soortgelijke patronen werden verkregen voor het thymoquinongehalte van de overeenkomstige oliën, die een uitstekende correlatie vertoonden met de antiproliferatieve gegevens. Er wordt voorgesteld dat er een oxidatief overgangsmechanisme is tussen chinonen na gecontroleerde thermische verwerking van de zaden. Terwijl NS-olie uit verwarmde zaden de expressie van NF-KB-transcriptie vertraagde, resulteerden niet-verwarmde zaden in slechts 50% remming. De gegevens geven aan dat gecontroleerde thermische verwerking van NS-zaden (bij 50 ° C – 150 ° C) een significant hogere antikankeractiviteit produceert die geassocieerd is met een hoger thymoquinonoliegehalte en de NF-KB-signaleringsroute remt. Lees verder in US National Library of Medicine National Institutes of Health.

A glance at black cumin ( Nigella sativa) and its active constituent, thymoquinone, in ischemia: a review

Honey & Nigella Sativa Trial Against COVID-19 (HNS-COVID-PK)

Links between the Prophet Muhammad (PBUH) recommended foods and disease management: A review in the light of modern superfoods

bLACK sEED hONEY pOWERHONEY VOOR KRACHTIGE EN GEZONDE HONING.jpg