Wat zijn de voordelen van Black Seed (zaadjes en oil)?

Black Seed (ook wel Zwarte Komijn genoemd) is de algemene benaming voor Nigella Sativa (wetenschappelijke naam). Deze plant bloeit jaarlijks vooral in het zuiden van Azië. Meestal worden Black Seed planten 30 centimeter hoog en hebben lange bladeren. De bloem ervan is erg fleurig, met een lichtblauwe tint en heeft vijf tot tien bladeren.

Black Zeed (zwart zaad) is een veel voorkomende specerij in de Midden-Oosterse en Aziatische keuken. Black Seed wordt ook gewaardeerd door velen door de medicinale voordelen. Deze medische voordelen zijn wetenschappelijk gezien pas sinds een jaar of vijftig bewezen na uitvoerige wetenschappelijke testen en onderzoeken. Tot op heden zijn er ruim 1000 wetenschappelijke artikelen en onderzoeken gepubliceerd over Black Seed en de voordelen van het zaad, de olie en plant.

Inhoudsopgave

Het grootste voordeel van Black Seed: de antivirale en antibacteriële werking van Thymoquinone

We gaan het nu hebben over de belangrijkste voordelen van Black Seed: Allereerst hebben Black Seed en Black Seed Oil antivirale en antibacteriële eigenschappen, mede door de aanwezigheid van Thymoquinone. Daarom is bij verschillende culturen en religies (zoals de islam) al eeuwen lang bekend dat Black Seed infecties bestrijdt. De plant maakt relatief gezien ontzettend veel olie aan: de zaadjes bestaan bijvoorbeeld voor gemiddeld 40% uit olie! Een aantal andere voorbeelden van de wetenschappelijk-bewezen voordelen van Black Seed zijn:

 • Black Seed helpt de bloeddruk te verlagen;
 • Kan hardnekkige virussen genezen;
 • Verlaagt de symptomen bij koorts;
 • Verbeterd de longfunctie;
 • Versterkt het immuunsysteem;
 • Vermindert angst(aanvallen);
 • Verbetert het gezichtsvermogen;
 • Verlaagt het risico op hartaandoeningen;
 • Helpt bij het afvallen en detoxen;
 • Verhoogt de vitaliteit en gezondheid;
 • Diverse andere voordelen.

ACTIE: Deze week 5% korting op Black Seed producten met de kortingscode “BSP5”

Snel naar: Black Seed zaad & olie kopen

Black Seed kan helpen bij de volgende ziektes

*Links naar wetenschappelijk onderbouwde artikelen volgen snel

De voordelen van Black Seed Zaadjes en Olie: Goed voor de gezondheid en ziekten zoals diabetes en voor het afvallen.
De voordelen van Black Seed Zaadjes (Nigella Sativa / Zwarte Zaad) en Olie: Goed voor de gezondheid en ziekten zoals diabetes en voor het afvallen. Op deze foto zie je Black Seed en bloem: vooral in Oosterse landen wordt Black Seed vaak gebruikt in een dieet omdat de voordelen voor zich spreken.

ACNE, eczeem en andere huidaandoeningen

Diverse wetenschappelijke studies met klinisch bewijs ondersteunen het gebruik van Black Seed olie bij eczeem- en andere huidaandoeningen. In een onderzoek uit 2013(1) bestudeerden onderzoekers de effecten van Black Seed zalf in vergelijking met die van betamethason (een corticosteroïde) en Eucerin (een vochtinbrengende crème) op symptomen van handeczeem. De onderzoekers ontdekten dat Black Seed zalf de ernst van handeczeem kan verminderen. De effecten waren zelfs vergelijkbaar met die van betamethason en beter dan die van Eucerin.

Menopauze en cholesterol

Tijdens diverse onderzoeken is gebleken dat Black Seed een buitengewoon positief resultaat kent bij verschillende symptonen. Uit een onderzoek bleek dat vrouwen in de menopauze die een gram per dag (minder dan een kwart theelepel) zwartzaadpoeder probeerden, hun slechte cholesterol binnen twee maanden met 27 procent verminderden.

Gewichtsverlies

Het is even verbazingwekkend voor gewichtsverlies. Een recente analyse van gecontroleerde onderzoeken wees uit dat een kwart theelepel per dag je BMI binnen een paar maanden verlaagt.

Als het echt zo gunstig is voor zoveel facetten van de gezondheid, waarom horen we er dan niet meer over? Misschien is de reden dat er weinig winst te behalen valt.

Wees voorzichtig bij het kopen van zwartzaadolie

Zwartzaadolie is algemeen verkrijgbaar voor online aankoop en wordt verkocht in veel natuurvoedingswinkels en in winkels die gespecialiseerd zijn in voedingssupplementen.

Bij het kiezen van een olie is het echter het beste advies om koudgeperste en biologische olie te kopen om er zeker van te zijn dat de olie in de meest natuurlijke staat is. Lees de etiketten zorgvuldig om er zeker van te zijn dat er geen andere ingrediënten zijn toegevoegd aan het product dat u kiest.

Black Seed volgens moslims en de Islam

Het gebruik van Black Seed wordt door verschillende (religieuze) groepen, waaronder moslims, aangemoedigd. In de religieuze teksten van de Islam komen we onder meer de volgende overleveringen tegen:

Zwarte zaad is een geneesmiddel voor alle ziektes behalve de dood.

Khalid bin Sa’d zei: “We gingen weg en Ghalib bin Abjar was met ons. Hij voelde zich onderweg onwel en wanneer we in al-Madinah aankwamen, is hij ziek geworden.
Ibn Abu ‘Atiq is hem komen bezoeken en zei ons: “Je moet deze zwarte zaad gebruiken. Neem er 5 of 7 (zaadjes), maal ze en breng ze met een paar druppels olijfolie aan deze kant in zijn neusgaten en aan andere kant.

Aisha (radiya Allahoe anha) zei dat de zij de profeet (vrede zij met hem) heeft horen zeggen dat: “Een zwarte zaad is een geneesmiddel voor alle ziektes behalve saam (de dood).[Saheeh Sunan ibn Majah (3449)] & [Saheeh al-Bukhaari (5687)].

“Zwarte Zaad helpt tegen alle soorten kwalen…”

Ibn Al Qayyim (moge Allah hem genadig zijn) zei: “De zwarte zaad helpt tegen alle soorten koude kwalen … wanneer het gemalen en gemengd wordt met honing en gedronken wordt met wat water, zal het de stenen die in de nieren en de prostaat voorkomen, verwijderen… Het verhoogt de doorstroming tijdens de menstruatie en de productie van melk als het gedurende enkele dagen gedronken wordt… Wanneer de zwarte zaad met azijn verwarmd wordt en op de maag wordt gelegd, zal het de wormen elimineren. Het wist, remt af en verlicht de symptomen van de verkoudheid wanneer het gemalen wordt en in een doek wordt geplaatst zodat het door de neus ingeademd kan worden op regelmatige basis totdat de aandoening is genezen. Zwarte zaadolie … Als men vijfentwintig gram met water mengt en het vervolgens opdrinkt, zal het helpen tegen hijgen en hard ademen … “.
[Vertaald vanuit ‘De geneeswijzen van de Profeet’ door Ibn Al Qayyim (moge Allah hem genadig zijn) met lichte aanpassingen]

Abu Hurairah heeft overgeleverd dat onze geliefde Profeet Mohammed(vrede zij met hem) zei: “Gebruik dit zwarte zaad regelmatig omdat het een geneesmiddel voor elke ziekte bevat, behalve voor de dood”. (Hadith sahih al-Bukhari).