Gebruiksaanwijzing Black Seed Pharma producten

LET OP: De gebruiksaanwijzingen van onze producten vind je op de productpagina zelf. Klik hier om naar onze producten te gaan.

 

 • Black Seed Oil
 • Black Seed
 • Herbal Coffee
 • BSP Frisdrank
 • Arganolie
 • Olijfolie
 • Arganolie
 • BS Olie
 • Haarelixer
 • Capsules
 • Powerhoney
 • Schenktuitje
 • Honinglepel
 • Zijden haarnet
 • Oliekam

CULINAIR

Culinaire oliën

Onze culinaire oliën (Argan, Black Seed, Olijfolie)  kunt u makkelijk gebruiken als smaakmaker in verschillende gerechten. Wilt u Black Seed Olie gebruiken? Vergeet dan niet om maximaal 5ml per persoon in te nemen omdat onze olie erg sterk en krachtig is.

Black Seed (zaad)

Voor het gebruik van onze Black Seed (zaad) raden we aan deze eerst te verpulveren met een (koffie)molen omdat anders alle voedingsstoffen verloren gaan bij het uitscheiden. Lekker voor in brood of in de yoghurt.

Black Seed Herbal Coffee

Op welke manier maakt u uw kopje koffie klaar? Maakt u hierbij gebruik van een pistonmachine? Of gaat uw voorkeur uit naar een volautomatische espressomachine? Door de jaren heen zijn er vele verschillende ontwikkelingen gebied binnen de koffiewereld. Dit betekent dat men hedendaags ongelooflijk veel keus heeft. U kunt de Black Seed Pharma Herbal Coffee serveren zoals u zelf wilt: als filterkoffie, of als Essence, waarbij u onze kruidenmix toevoegt aan uw eigen bonen.

Onze gemalen koffie komt vers- en fijngemalen aan als espresso-koffie.

Wilt u koffie zetten met behulp van een koffiefilter? Dan zult u moeten kiezen tussen een koffiezetapparaat, een Cold Dripp koffiemaker, Aeropress, French Press of een Chemex Slow koffiemaker. Het liefst kunt u de koffie zetten middels een percolator.Bekijk ook het filmpje hieronder voor meer informatie over de bereidingswijze.

Black Seed Frisdrank

De Black Seed Honing gebruikt u door iedere dag, bij voorbaat in de ochtend, een theelepel in te nemen of te mengen in uw yoghurt.

Black Seed Honing

Zie Pharma

COSMETISCH

Arganolie

Cosmetische Arganolie wordt gebruikt voor nagels, gezicht, huid en haar. Breng middels de druppelaar een royale hoeveelheid Arganolie aan op het te behandelen gebied. Deze olie trekt snel in; vooral na het douchen of wassen.

Black Seed olie

Cosmetische Black Seed olie wordt gebruikt voor beschadigd huid, bij acne, psoriasis, gezicht en haar. Breng middels de druppelaar een royale hoeveelheid Black Seed olie aan op het te behandelen gebied. Goed inmasseren. Deze olie trekt snel in; vooral na het douchen of wassen. Dagelijks herhalen.

 

PHARMA

Black Seed Pharma Haarelixer – Haargroeimiddel

Zie voor de gebruiksaanwijzingen de productpagina.

Capsules

Neem twee tot drie maal daags 2 capsules in voor iedere maaltijd. In totaal slik je 4 tot 6 capsules per dag in. Vergeet niet om voldoende vloeistof in te nemen. Voedingssupplementen mogen niet worden gebruikt door kinderen of ter vervanging van een evenwichtige en gevarieerde voeding of een gezonde levensstijl. De aanbevolen dagelijkse dosis mag niet worden overschreden. Houd het product buiten het bereik van kleine kinderen.

 

 

Black Seed PowerHoney

Gebruiksaanwijzing Black Seed Weerstandshoning

Lees aub de gehele gebruiksaanwijzing door!

We adviseren volwassenen om dagelijks (preventief) 1 theelepeltje (5ml) in te nemen. Bij voorkeur in de ochtend met een glas water, melk, tijminfusie, thee (zonder suiker) of (magere) yoghurt.

Als het nodig is kunt u de dosering verhogen tot 2 of 3 keer (of 1 eetlepel/15ml) per dag.

Onze Weerstandshoning bevat verscheidene ingrediënten die allemaal een andere samenstelling en gewicht hebben. Hierdoor zullen de stoffen waarvan de massa lichter is, zoals oliën, vanille en bijenpollen, na een tijdje bovenin de pot accumuleren (verzamelen). We raden u daarom aan om het potje goed te roeren voor gebruik, of om het potje ondersteboven te bewaren.

Bewaar onze honing droog en koel. We hebben de honing uiteraard in glas verpakt; hierdoor blijft de kwaliteit zo lang mogelijk behouden.

Honing vergaat bijna niet (mits goed bewaard). Toch hanteren we een houdbaarheidsdatum van uiterlijk 1 jaar na aanschaf van uw Weerstandshoning bij Hijama.nl. Dit, omdat we de honing hebben gemixt met andere producten waardoor de structuur en samenstelling van honing wordt aangepast. PS: Uw Weerstandshoning is kort voor aanschaf door ons op maat geproduceerd.

LET OP! ⚠️       Verwarm honing nooit meer dan 40 graden Celsius! Hiermee vernietigt u de meeste goede stoffen en bacteriën!

LET OP! ⚠️       Dit product is alleen voor (oudere) kinderen en volwassenen bedoeld. Nooit voor baby’s!

LET OP! ⚠️       Heeft u gezondheidsklachten, bent u ziek of voelt u zich niet goed? Neem dan altijd contact op met uw huisarts of dokter.

Manuka-honing

Onze Weerstandshoning komt indien aangegeven met originele Nieuw-Zeelandse Manuka honing! Speciale hoge kwaliteit Nieuw Zealandse Manuka Honing. Dit product voldoet aan de Nieuw-Zeelandse overheidsstandaard voor Mono-  en multiflorale Manukahoning. Het MGO-niveau (methylglyoxal) in Manuka Honing wordt afgeleid van de DHA (dihydroxyacetone), die van nature aanwezig is in de Manuka-bossen. Het MGO niveau is gevalideerd bij onafhankelijke labaratoria in zowel het Verenigd Koninkrijk als Nieuw Zeeland.

Per pot van 450gr Lokale honing Manuka Soort Manuka per pot Type
Manuka ~190 gram 250 MGO of hoger 35 tot 50 gram Monofloraal

Dweil niet met de kraan open – lifestyle

Vreemde titel? We hebben hier bewust voor gekozen…. We vinden het namelijk belangrijk dat u en alle andere mensen moeten begrijpen dat iemands lifestyle voor een groot deel bepaalt of het gebruik van een dergelijk product veel of weinig zin heeft.  We dienen iedere dag weer op te letten op ons voedsel: we eten allemaal, maar voeden we ons lichaam hiermee ook? Helaas zijn de meeste producten anno 2022 dusdanig bewerkt dat ons lichaam veel benodigde voedingsstoffen niet meer voldoende uit ons reguliere eten uit de supermarkt kan halen. Ons lichaam kan dan te maken krijgen met bijvoorbeeld een tekort van inname van goede vetten en calcium, of juist een overschot aan suikers en zouten…

Houd van uzelf. Toon deze liefde met het hebben van een gezonde levenswijze!

We hopen dat u naast dit product, ook denkt aan uw manier van leven en deze waar mogelijk verbeterd.

 

Tips over honing

Wij gebruiken voor dit product voornamelijk Nederlandse honing. Voor een
hooikoortskuur raden wij u aan om vanaf het najaar 1 theelepeltje honing in de ochtend
in te nemen met (lauw) water of (magere) yoghurt. Zo maakt u uw lichaam resistenter
tegen hooikoorts. Wanneer u in het voorjaar begint met de kuur (let op: lokale honing!),
heeft uw lichaam niet voldoende tijd om zich aan te passen aan de stoffen die in onze honing zitten. Verwarm honing niet boven de 40-50 graden celcius!

LET OP! Honing is verboden voor kinderen onder de 12 maanden! Zo ook onze honing! Dit kan voor (infantiel) botulisme zorgen. Botulisme is een ernstige ziekte die veroorzaakt wordt door het toxine van de bacterie Clostridium botulinum. Deze bacterie komt overal in de natuur voor, de problemen ontstaan als de bacterie de kans krijgt om uit te groeien en toxine te produceren. In Nederland is botulisme een zeer zeldzame ziekte.

Bij infantiel botulisme zijn de sporen van de bacterie in de darmen terecht gekomen. Omdat de darmflora van kinderen tot 1 jaar oud nog niet volledig is ontwikkeld, kunnen de sporen ontkiemen en in de darm toxine gaan produceren. Infantiel botulisme treedt in 98% van de gevallen op bij baby’s in de leeftijd van 1 tot 6 maanden. Symptomen zijn slikklachten (kwijlen), voedselweigering, obstipatie, spierzwakte en verlammingen. Ook de ademhalingsspieren kunnen aangedaan zijn, wat tot de dood kan leiden.

De kans dat een baby ziek wordt, is zeer klein. Desalniettemin is het goed om alert te zijn op de symptomen van infantiel botulisme en als deze optreden de dokter te bellen. Als een baby toch ziek wordt is de behandeling in het ziekenhuis vooral gericht op ondersteuning van vitale functies. Botulismeantitoxinen worden in de regel niet gegeven aan kinderen. Baby’s kunnen binnen enkele weken herstellen.

 

Weetjes over honing

 • Wist u dat een van de 114 hoofdstukken uit de Koran de “bij” heet? (Soerat an-Nah’l)….
 • Wist u dat we vaak zien dat honing uit het buitenland voor een veel hogere prijs wordt verkocht dan Nederlandse honing, maar dit (niet altijd) ligt aan de kwaliteit? Wist u dat honing in bijvoorbeeld Marokko (veel) duurder is dan lokale honing omdat er in Marokko relatieve schaarste heerst en de bijenpopulatie het daar zeer moeilijk heeft?….
 • Bijen tot drie km afstand van de kast of korf nectar en stuifmeel verzamelen….
 • Bijen voor het verzamelen van één pot honing 40.000 km vliegen (dat is éénmaal rond de aarde!)….
 • Honing een natuurproduct van de eerste orde is….
 • Honing de eetlust opwekt….
 • Eén eetlepel honing in warme melk een uitstekend slaapmiddel is….
 • Honing zeer licht verteerbaar is….
 • Is uw honing na een tijdje veranderd van vloeibare naar vaste structuur? Dit noemen we kristalliseren! Gekristalliseerde honing kunt u bij verwarmen tot circa 40 graden weer vloeibaar maken. (ook hier: niet verder verwarmen, omdat dan de kwaliteit van de honing verminderd)
 • U met een mixer en een deeghaak de honing kunt roeren, zodat de honing weer smeerbaar wordt….
 • Honing in goed afgesloten potten donker bewaard, jaren goed blijft….

“En jouw Heer inspireerde de bij: ‘Maak huizen in de bergen en in de bomen en in wat zij (de mensen) bouwen. Eet vervolgens van alle vruchten en volg de wegen die door jouw Heer gemakkelijk zijn gemaakt.’ Uit hun buiken komt een drank (honing) voort, verschillend van kleur; daarin is een genezing voor de mensen. Waarlijk, daarin is zeker een aayah (bewijs, teken) voor een volk dat nadenkt.” [Soerat an-Nah’l (16), aayah 68–69.]

ACCESSOIRES

Schenktuitje

Onze culinaire oliën (Argan, Black Seed, Olijfolie)  kunt u makkelijk gebruiken als smaakmaker in verschillende gerechten. Wilt u Black Seed Olie gebruiken? Vergeet dan niet om maximaal 5ml per persoon in te nemen omdat onze olie erg sterk en krachtig is.

Honinglepel

Bij alle Black Seed Pharma honingproducten krijg je een gratis honinglepel. Deze kun je ook erbij kopen. 

Zijden haarnet

Wanneer je onze Black Seed Haarelixer of andere producten gebruikt kun je deze het beste gebruiken met onze zijden haarnet tijdens het slapen. Zo blijft het olie daar waar het moet blijven.

Oliekam

Gebruik een shampoo, oliemix of haarelixer naar keuze en meng deze met onze oliekam.