Een aanzienlijk deel van de bevolking krijgt tijdens de lente last van een onaangename bezoeker: hooikoorts, oftewel allergische rhinitis. Voorgeschreven antihistaminica zoals Cetirizine en Levocetirizine kunnen mogelijk diverse bijwerkingen zoals permanente gehoorschade (tinnitus) veroorzaken. Tel daarbij op een minder goede nachtrust, (extreme) slaperigheid en futloosheid, en je begrijpt al snel waarom velen haastig op zoek zijn naar een alternatief. Vanuit de reguliere geneeskunde bestaat er geen medicijn tegen hooikoorts. De zoektocht naar natuurlijke medicijnen en oplossingen is daarom de afgelopen jaren erg toegenomen: zo krijgen we vaak de vraag van onze bezoekers en klanten hoe honing, bijenpollen, manukahoning en Black Seed kan helpen bij het tegengaan van hooikoortsklachten. Volgens verschillende onderzoeken zou Black Seed Oil patiënten zelfs volkomen symptoomvrij maken. Wij leggen je uit wat Black Seed is en hoe je het gebruikt om hooikoorts te bestrijden!

Wat is allergische rhinitis, ook wel ‘hooikoorts’?

Allergische rinitis is een ontsteking van het neusslijmvlies door de overgevoeligheid van bepaalde allergenen. Denk hierbij aan verkoudheid. Het grootste verschil hiertussen is echter dat een seizoensgebonden allergische rinitis wordt veroorzaakt door een allergie, en niet door een virus. In feite reageert je immuunsysteem op een stofje terwijl dat eigenlijk niet hoeft. Deze stofjes zijn meestal pollen (bomen, gras, vandaar hooikoorts), huidschilfers (s ‘morgens bij het wakker worden), schimmels en huisstofmijt.

Hoe behandel je effectief hooikoorts met Black Seed?

Om de allergische reactie van hooikoorts te bestrijden kun je verschillende dingen doen:

 • Saneren: totale afzondering van de stofdeeltjes: erg lastig, want de stofdeeltjes zitten in de lucht en dus haast overal;
 • Symptomatische medicatie: Je hebt het vast wel geprobeerd: neussprays of tabletjes zoals cetirizine of levocetirizine. Deze medicatie werkt niet bij iedereen goed en kent helaas diverse tijdelijke en/of langdurige bijwerkingen;
 • Immunotherapie: Allergie immunotherapie probeert de oorzaak van de allergie aan te pakken. Met Black Seed en onze Powerhoney maken we deels gebruik van Immunotherapie, omdat we het lichaam laten wennen aan de allergenen middels o.a. onze bijenpollen;
 • Black Seed Oil & Powerhoney therapie: Black Seed olie is volgens onderzoeken dé manier om van hooikoortsklachten af te komen zonder dat bijwerkingen invloed hebben op de patiënt.

Koop Black Seed zaad & olie voor gebruik bij hooikoortsklachten

De toepassing van (100% natuurlijke / biologische) Black Seed (Nigella Sativa) olie aan patiënten die leiden aan seizoensgebonden allergische rinitis (hooikoorts) is een zeer effectief middel. Het risico op bijwerkingen is ook zeer nihil

Uit onderzoek blijkt: Black Seed (Nigella Sativa) helpt bij hooikoorts

Op onze wetenschappelijke pagina over Black Seed kun je al lezen dat Black Seed (zaad en olie) op dit moment voor diverse problemen en ziekten wordt gebruikt. De lijfartsen van de farao’s waren al op de hoogte van de werking van “zwarte komijnolie” en gebruikten het vooral bij ontstekingen en overgevoeligheden, wat we tegenwoordig allergieën noemen. In de grafkamer van farao Toetanchamon werd een fles met de beste zwarte komijnolie gevonden. In 2014 werd een specifiek onderzoek via PubMed(1) gepubliceerd over de effecten van Black Seed op hooikoorts en andere allergische ziekten.(4) Er werden voor het onderzoek 68 patiënten met hooikoorts behandeld waarvan 19 milde symptomen, 28 gemiddelde symptomen en 21 patiënten met ernstige symptomen hadden. Ieder groep is onderverdeeld in actieve en controlegroepen. Alle patiënten ontvingen verder huidtesten om de allergie te verifiëren. Alle groepen ontvingen óf 100% natuurlijke Nigella Sativa olie, óf een reguliere olie (ter controle). De patiënten ondergingen dit onderzoek 6 weken lang.

Na het afronden van het onderzoek na 6 weken bleken de 19 patiënten (oftewel 100% (!)) van de milde groep symptoomvrij. Bij de gemiddelde groep was 68,7% symptoomvrij. Van de groep met de meeste klachten had ruim de helft, 58,3%, geen enkele klacht meer. In totaal bleek de effectiviteit van Black Seed op het bestrijden van hooikoorts 92.1%. De controlegroep bleek een effectiviteit van 30.1% (P=0.000) te hebben. De conclusie van de onderzoekers was eenduidig: “De toepassing van (100% natuurlijke / biologische) Black Seed (Nigella Sativa) olie aan patiënten die leiden aan seizoensgebonden allergische rinitis (hooikoorts) is een zeer effectief middel, terwijl het risico op bijwerkingen minimaal is.”

Zie onderzoeksresultaten: onderaan dit bericht.

Belangrijk: gebruik alleen de juiste (Biologische) Black Seed olie

Een zeer belangrijk aspect van het onderzoek betreft de kwaliteit, certificering en bio-waardigheid van de gebruikte oliën.(2) Tot onze spijt voldoet een groot deel van het aanbod aan Black Seed Olie (maar ook andere oliën) niet aan de minimale vereisten om te worden gebruikt als behandeling bij hooikoorts. Oliën kunnen worden gemengd, of het zaad komt uit minder vruchtbare gronden en/of landen zoals India en Turkije.

Black Seed Pharma gebruikt alleen hoogwaardige premium zaad en oliën.


Hoe gebruik je Black Seed olie voor de behandeling van hooikoorts?

Wij adviseren net als de onderzoekers in het medisch artikel om Black Seed op een praktische en eenvoudige wijze in te zetten. Zo is de kans het grootst dat de symptomen van hooikoorts bestreden worden en jij uiteindelijk symptoomvrij wordt. Men kan de behandeling het beste een aantal weken voor het begin van de allergie-opkomst starten.

Naast de medische/cosmetische toepassing van de olie adviseren wij om reguliere Black Seed zaad in je dagelijks dieet op te nemen. Hierop is onze behandeling op gebaseerd:

 1. DIEET – Voeg dagelijks een theelepeltje Black Seed (zaad) toe aan jouw ontbijtyoghurt. Black Seed kent vele voordelen, vooral in combinatie met andere toepassingen.
 2. BEHANDELING – Pas in de ochtend, in de namiddag én voor het slapen gaan telkens 1 druppel olie toe in ieder neusholte. In totaal breng je dagelijks dus zes druppels toe.
 3. BEHANDELING – Herhaal stap twee zes weken lang. Begin bij voorbaat in de maand maart met de behandeling.
 4. BEHANDELING – Indien de behandeling na maart aanvangt, dien je door te gaan met de behandeling tot maximaal 12 weken.
 5. EXTRA: Smaakt Black Seed zaad te sterk, of vind je de geur niet aangenaam? Bestel dan BSP capsules voor jouw dieet.
 6. EXTRA: Wil je jouw immuunsysteem verder versterken? Bestel dan onze Black Seed & Manuka Powerhoney. Met de beste premium kruiden uit de natuur en (medicinale) Manukahoning uit Nieuw-Zeeland mag dit ultieme immuunsysteem-booster niet ontbreken!

“Door de Black Seed Olie-hooikoorts therapie had ik minder last van een loopneus, niesbuien of een jeukende neus. Over de bijwerkingen (van mijn vorige medicijnen, red.) hoef ik me geen zorgen meer te maken!”

Waarom werkt Black Seed zo goed tegen hooikoorts?

Black Seed kent diverse gezondheidsvoordelen.(3) Het grootste voordeel van Black Seed is de antivirale en antibacteriële werking van Thymoquinone, het actieve bestandsdeel van Black Seed. Thymoquinone versterkt het immuunsysteem en is door de antivirale en antibacteriële eigenschappen erg geschikt gebleken om onder andere hooikoortssymptomen te bestrijden.

Verder verlaagt Black Seed het cortisolgehalte en het vrijkomen van histamine. Dit is goed voor de patiënt, want de reactie op de hooikoorts en pollenallergenen wordt erdoor verminderd. Het feit op dat het gebruik van Black Seed vrijwel geen bijwerkingen kent en de zeer lage prijs (voor slechts enkele tientjes bestel je bij ons de puurste vorm van Black Seed), zijn genoeg redenen om iemand van zijn of haar allergie te helpen.

Black Seed of Zwarte Komijn en Nigella Sativa Zwartzaad review over allergie en niesaanvallen
Onze klanten zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de oliën en ons persoonlijk advies. Benieuwd naar meer? Klik dan op de afbeelding.

Black Seed Pharma ontwikkeld natuurlijke biofarmaceutische producten. In samenwerking met gezondheidsexperts, dermatologen en onderzoekers produceren wij hoogwaardige producten met alleen de beste ingrediënten.

Black Seed, oftewel Nigella Sativa, is een oosterse kruid met diverse geneeskundige eigenschappen. Black Seed Oil en Zaad vormt de kern van onze lijn der producten. Ieder product uit ons assortiment wordt uitvoerig getest en met de grootste zorg voor jou samengesteld.

Bewezen door de wetenschap, speciaal voor jou.

Onderzoek naar effecten Black Seed en Nigella Sativa of Zwarte Zaad op hooikoorts
Onderzoek naar effecten Black Seed en Nigella Sativa of Zwarte Zaad op hooikoorts

Vragen en antwoorden over Black Seed en hooikoorts

Werkt de Black Seed Oil behandeling voor iedereen bij hooikoorts?

In de getoonde onderzoeksresultaten komt naar boven dat de behandeling werkt voor iedereen met milde klachten. Bij patiënten met gemiddelde en ernstige klachten slaat de behandeling ook aan tot een mediaan van 92.1%.

Kan ik direct beginnen met een Black Seed behandeling tegen hooikoorts?

Black Seed, oftewel Nigella Sativa, kan door iedereen direct in gebruik worden genomen, ook om hooikoortsklachten en symptomen te onderdrukken. We adviseren wel altijd bij jouw dokter en huisarts aan te geven dat u (eventueel naast) uw huidige medicatie aan de slag gaat met natuurlijke Black Seed olie.

Waar kan ik pure Black Seed olie kopen voor mijn behandeling?

Bij Black Seed Pharma ben je aan het juiste adres. Wij bieden onze klanten alleen de beste natuurproducten aan. Neem snel een kijkje op onze webshop.

Word lid van de Black Seed Pharma community op Facebook
In deze groep behandelen onze experts diverse vraagstukken over Black Seed. Ook kun je als klant hier terecht voor, het uitwisselen van ervaringen. (klik)

(Wetenschappelijke) bronnen & naslagwerk:

 1. Effect Black Seed op hooikoorts, PubMed, Abdulghani Mohamed Alsamarai, Mohamed Abdulsatar, Amina Hamed Ahmed Alobaidi, 2014
 2. Wetenschap en Black Seed – Artikelen, 2020
 3. John Wiley & Sons, Ltd, 2003
 4. Effect of Nigella sativa (black seed) on subjective feeling in patients with allergic diseases, 2003
 5. Evaluation of Topical Black Seed Oil in the Treatment of Allergic Rhinitis, 2013
Samenvatting
Black Seed Olie: de perfecte natuurlijke oplossing bij hooikoorts allergie!
Artikel naam
Black Seed Olie: de perfecte natuurlijke oplossing bij hooikoorts allergie!
Beschrijving
Meerdere studies bewijzen dat Black Seed Oil door zijn ontstekingsremmende eigenschappen helpt bij het tegengaan van hooikoorts symptonen.
Auteur
Publisher Name
BSP
Publisher Logo